Sperziebonensalade met geitenkaas, mango en dadels
Hmmm… heerlijk deze sperziebonensalade met geitenkaas, mango en dadels! Daarnaast is er ook kipfilet en pijnboompitten aan deze salade toegevoegd. Fantastisch als bijgerecht of als maaltijdsalade.
Een tijdje geleden kreeg ik van het merk Yogi & Yousef’s dadels thuisgestuurd om te testen. Ik was hier erg benieuwd naar, want de dadels uit de supermarkt vind ik eigenlijk helemaal niet lekker, deze zijn erg klein en droog, terwijl dadels volgens mij toch echt sappig horen te zijn. Gelukkig is dat precies wat de dadels van Yogi & Yousef’s zijn, sappig, romig en smaakvol. Echt waanzinnig lekker! Wil jij ze ook proberen? Je kunt deze eenvoudig bestellen op hun website, hier zijn 4 snackboxen met dadels te koop voor maar €4,95 inclusief verzenden. Makkelijk als tussendoortje en eenvoudig mee te nemen.
Met deze dadels heb ik ook een recept bedacht. Heerlijk voor bij de BBQ of als maaltijdsalade en in 10 minuten klaar!
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 2 personen
Translate recipe
********************************
Ingrediënts:
- 250 grams of french beans
- 1/2 mango
- 50 gram of goat cheese
- 8 dates
- 5 slices of smoked chicken breast or a piece of grilled / smoked chicken
- 1-2 tablespoons pine nuts
- Dash of lemon or lime juice
Preparation:
Remove the ends of the french beans and cook the beans al dente in water with a pinch of salt, this takes about 5 minutes. Meanwhile, cut the chicken into strips, the mango into cubes and chop the dates into pieces. Grill the pine nuts in a pan without oil or other additives, the pine nuts are ready when they are lightly browned.
Drain the french beans. Add the chopped ingredients and crumble the goat cheese over the salad. Drizzle the salad with some lemon or lime juice. Delicious with a piece of freshly baked (ciabatta) bread.
********************************
Ingrediënten:
- 250 gram sperziebonen
- 1/2 eetrijpe mango
- 50 gram geitenkaas
- 8 dadels
- 5 plakjes gerookte kipfilet of een stuk gegrilde/gerookte kip
- 1-2 eetlepels pijnboompitten
- Scheutje citroen- of limoensap
Bereidingswijze:
Haal de kontjes van de sperziebonen en kook de sperziebonen beetgaar in water met een snuf zout, dit duurt ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes, de mango in blokjes, en hak de dadels in stukjes. Grill kort in een pan zonder olie of andere toevoegingen de pijnboompitten tot dat deze lichtbruin kleuren.
Giet de sperziebonen af. Voeg de gesneden ingrediënten toe en kruimel de geitenkaas over de salade. Besprenkel de salade met wat citroen- of limoensap. Heerlijk met een stuk vers gebakken (ciabatta) brood.
En wat vind jij van dit recept? Lijkt je dit lekker? Eet je wel eens dadels? Heb jij nog andere tips om dadels te combineren?
Eet smakelijk!
Bron: dit recept is afgeleid van een recept van Koffietijd.
No Comments