Salade van reuzenbonen met chorizo
Deze bonensalade is echt anders als anders. Bonensalade klinkt nou eenmaal niet erg aantrekkelijk. Maar probeer dit recept eens uit en ik weet zeker dat het je kan bekoren!
Reuzenbonen zijn in blik te koop van het merk Bonduelle. Ze zijn wit en heerlijk roomzacht van smaak. Je hoeft ze alleen maar even kort te verwarmen. Daarnaast zijn bonen natuurlijk ontzettend gezond dus er is geen enkele reden om deze bonensalade niet te proberen! Heb je een toko in de buurt? Ga anders hier eens op zoek naar reuzenbonen, zijn ze vaak een stuk goedkoper.
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 3-4 personen
Translate recipe
********************************
Lima beans with chorizo and saffron
Ingrediënts:
- 2 cans of spanish giant beans
- Half chorizo sausage (125 grams)
- 1 red onion
- 1 clove of garlic
- 1 sachet of saffron (o,5 grams)
- 3 tablespoons of fresh parsley
- 2 tablespoons olive oil
Preperation:
Heat the olive oil in the pan. Chop the onion and fry for 3 minutes. Cut the chorizo sausage into small cubes and fry it along with the crushed garlic and saffron. Fry on low heat for 2 minutes. Add the giant beans and cook gently for 5 minutes. Stir in the parsley.
Delicious bean salad for a barbecue or as a side dish. The salad can also be eaten cold. The salad can be simply be made a day earlier. The salad will only get better.
ENJOY!
********************************
Ingrediënten:
- 2 blikken spaanse reuzenbonen (bonduelle, 425 gram)
- 1/2 chorizoworst (125 gram)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje saffraan (0,5 gram)
- 3 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in de pan. Snipper de ui en fruit deze voor 3 minuten. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes en bak deze mee samen met de uitgeperste knoflook en de safraan. Bak op laag vuur nog 2 minuten. Voeg de reuzenbonen toe en verwarm deze zachtjes mee voor 5 minuten. Roer de peterselie erdoor.
Heerlijke bonensalade voor een barbecue. De salade kan ook koud of lauwwarm gegeten worden. De salade kan makkelijke een dag eerder gemaakt worden. De salade wordt hierdoor alleen maar lekkerder.
Lijkt dit recept je wat? Wel eens eerder reuzenbonen gegeten?
Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit het blad Allerhande.
No Comments