Homemade guacamole (avocadodip)
Nog wat rijpe avocado’s liggen maar weet je niet wat er mee moet doen? Hier is de oplossing, maak er een lekkere guacamole van! Heerlijk met tortillachips, op je wraps of op je stokbroodje.
Guacamole ongezond? Ab-so-luut niet! Avocado’s zijn enorm gezond vanwege de gezonde vetten die er in zitten, avocado’s hebben alleen wel een hoog calorie gehalte. Dit is helemaal niet erg, alleen zorgen dat je er niet teveel van eet. 3 avocado’s per week is een prima uitgangspunt. Voor de rest zit er nog ui, knoflook, tomaat en wat specerijen in, dus ongezond kan het niet zien. Heb je voor de grap wel eens gekeken naar een potje guacamole kant-en-klaar uit de supermarkt? Daar zit vaak maar 3% avocado in. Brrr….
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 2-4 personen
Ingrediënten:
- 1 avocado
- 1/2 tomaat
- 1/2 ui (rood)
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen (citroen is ook goed)
- 1/2 rood pepertje of een scheutje Sriracha hete pepersaus (toko)
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Snijd de tomaat en de ui zeer fijn. Indien je een vers rood pepertje gebruikt, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze zeer fijn. Doe alles samen in een kommetje. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe bij de gesneden ingrediënten. Pers een knoflookteen uit en besprenkel het mengsel met het limoensap. Voeg naar smaak zout & peper toe.
Roer het mengsel goed door tot er een egale massa ontstaat (zie foto). Serveer met tortillachips. Ook heerlijk op wraps, taco’s en op een stokbroodje. Voor een feestje zou ik per 4 mensen één avocado aanhouden. De guacamole vindt bij ons namelijk altijd gretig aftrek.
Hoe eet jij normaal avocado’s? En heb je nog tips voor een lekker recept met avocado’s? Laat gerust een comment achter.
No Comments