Tzatziki recept
Tzatziki is de hit op elk feestje en elke barbecue, huisgemaakte tzatziki! Lekker met komkommer, wortel, paprika en bleekselderij om te dippen, of heerlijk op een stokbroodje.
Tzatziki op deze wijze is erg lekker en relatief gezond, als je de slagroom niet meerekent! Ben je op dieet? Halveer dan de hoeveelheid slagroom. Je kunt i.p.v. kwark ook Griekse yoghurt gebruiken maar ik vind het op deze manier nog steeds het lekkerst. Heerlijk bij elk feestje.
Bereidingstijd: 15 minuten + minstens 30 minuten wachttijd
Personen: 4 – 10 personen
Ingrediënten:
- 2 komkommers
- 200 ml slagroom
- 500 gram magere franse kwark
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 afgestreken eetlepel dille (vers of gedroogd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zout
- Versgemalen peper
Benodigdheden:
- Mixer
- Grote zeef
- Rasp
Bereidingswijze:
Schil de komkommer met een dunschiller en rasp ze fijn boven de zeef. Doe 1 eetlepel zout over de komkommer en roer goed door. Dit klinkt als veel zout maar het grootste gedeelte spoel je er weer af. Zet de geraspte komkommer in de koelkast en laat dit minstens een 1/2 uur staan.
Doe de slagroom in een kom en klop de slagroom stijf. Voeg de kwark, dille, citroensap en de olijfolie toe en roer goed door.
Pers de knoflook uit boven de kom en voeg naar smaak peper toe. Nog geen zout toevoegen want de komkommer is ook al aardig zout van zichzelf, doe dit liever later.
Haal de komkommer uit de koelkast. Spoel de komkommer goed af. Proef even of de komkommer niet nog te zout is, anders nog even wat langer spoelen. Knijp de komkommer voorzichtig uit. Voeg de komkommer toe aan het mengsel. Goed roeren. Proef even of het genoeg op smaak is gebracht, voeg anders nog wat extra peper en/of zout toe.
Heerlijk met vers (stok)brood en ook erg lekker om te dippen met wortel, komkommer, paprika en bleekselderij, perfect om in te dippen.
Tips:
Ben je op dieet? Gebruik i.p.v. 200ml maar 100ml slagroom.
HEERLIJK!