Ontbijt met ei en spinazie
Een lekker en voedzaam ontbijt op de vroege morgen, en zo klaar. Ontbijt met ei & spinazie. Ik ben geen fan van ei maar als ik dit gerecht maak is mijn bord razendsnel leeg.
Altijd maar weer dat gekookte eitje, of roerei, ik ben er geen fan van. Spinazie ben ik daarentegen echt gek op,daar kun je mij wakker voor maken! Dus deze combinatie van spinazie met een gebakken ei aan beide kanten gebakken (geen flubberig, snotterig ei brrr!) is een uitkomst voor mij. Heerlijk in combinatie met donker (geroosterd) brood. Begin de dag écht goed!
Bereidingstijd: 8 minuten
Personen: 1 personen
Ingrediënten:
- 1 snee bruin brood
- 1 ei
- 50 gram verse bladspinazie
- 1 theelepel mayonaise
- Boter
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Verhit boter in een koekenpan. Breek het ei in de pan en prik naar wens het eigeel door. Ikzelf eet graag mijn ei gebakken aan beide kanten. Zodra het ei lichtbruin begint te kleuren aan de onderkant, omdraaien. Nog kort bakken op de andere kant. Bestrooi naar smaak met zout & peper.
Leg het ei op een bord. Ga verder met het bereiden van de spinazie. Doe een handje spinazie in de pan met het bakvet waar net het ei in is gebakken. Bak de spinazie tot het geslonken is en voeg net zo lang een handje spinazie toe tot alles is geslonken.
Smeer de boterham in met een dunne laag mayonaise. Ik gebruik zelf ‘Miracle Whip’, dit is een hele lekkere low-fat mayonaise uit Duitsland. Je kunt natuurlijk ook gewone mayonaise of halvanaise hiervoor nemen. Beleg de boterham met de spinazie. Leg als laatste het ei er boven op.
Je voedzame ontbijt is klaar! Wat is jouw favoriete ontbijt? Laat gerust een comment achter!
Ik ben wel een ei fan, lekker recept, bedankt.