Oosterse bouillon met paksoi en champignons
Deze oosterse bouillon met paksoi en champignons staat in een handomdraai op tafel. De soep vind ik echt eens lekker wat “anders” dan wat er normaal hier op tafel komt. Heerlijk door de toevoeging van o.a. sojasaus!
Het lijkt wel of ik alleen nog maar soeprecepten plaats! Nou dit is ook wel zo, ik ben namelijk gek op soep! Snel klaar, voedzaam en smakelijk. Deze soep is een heerlijke oosterse bouillon geworden met lekkere knapperige groentes. Perfect voor als je je niet zo lekker voelt (of iemand anders!), maar ook gewoon lekker als echte avondmaaltijd. Door de toevoeging van het ei vult de soep erg goed. Op zoek naar een échte dikke groentesoep? Bekijk dan ook eens mijn recept voor rijk gevulde groentesoep.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4 personen
Translate recipe
********************************
Ingrediënts:
- 2 liters beef stock
- 1 clove garlic
- 3 eggs
- 250 gram mushrooms
- 3 cm fresh ginger
- 1 paksoi
- 3 tablespoons soy sauce
- 1 teaspoon sesame oil
- 4 spring onions
- Butter
Preparation:
Start with the eggs. whip the eggs and add some salt. Heat a frying pan over very low heat and melt the butter. Pour the eggs into the pan and turn the pan till the egg forms a thin layer. If the egg is almost cooked turn the omelet. Leave it for half a minute take the egg out of the pan. Cut the egg into thin strips.
Meanwhile make the broth ready in a stockpot. Crush the ginger (hit the ginger with the flat side of a knife) and add it to the broth. Let this simmer for 15 minutes.
Cut the paksoi into large strips and the mushrooms into thick slices. Slice the spring onions finely.
Remove the ginger after 15 minutes and add the paksoi, mushrooms, soy sauce and garlic. Let this boil for another 5 minutes until the vegetables are tender. Add the teaspoon sesame oil.
Garnish the soup with freshly cut spring onion and the omelet strips.
********************************
Ingrediënten:
- 2 liter runderbouillon
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren, losgeklopt
- 250 gram kastanjechampignons
- 3 cm verse gember
- 1 stronk paksoi
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 4 bosuitjes
- Boter
Bereidingswijze:
Begin met de geklopte eieren. Voeg naar wens wat zout toe. Verwarm een koekenpan op zeer laag vuur met goede anti-aanbaklaag en smelt een klein klontje boter in de pan. Doe de eieren in de pan en zorg ervoor dat er een dunne omelet ontstaat. Indien het ei bijna gaar is draai de omelet op. Laat nog een half minuutje nagaren en haal het ei van het vuur. Snijd het ei in flinterdunne reepjes.
Maak ondertussen de bouillon klaar in een soeppan. Kneus de gember (sla met de platte kant van een koksmes op de gember) en voeg deze toe aan de bouillon. Laat dit 15 minuten zachtjes trekken.
Snijd de paksoi in grove repen en de champignons in dikke plakken. Snijd de bosuitjes fijn.
Verwijder na 15 minuten de gember uit de soep en voeg de paksoi, champignons, sojasaus en de knoflook toe. Laat dit nog 5 minuten meekoken totdat de groentes gaar zijn. Voeg het theelepeltje sesamolie toe en klaar is de soep.
Garneer de soep met de vers gesneden bosui en met de omeletreepjes.
Tip:
Wil je de oosterse bouillon op een later tijdstip eten? Voeg dan nog niet de bosui en de omeletreepjes toe. Let verder goed op met de sojasaus, er zijn namelijk verschillende soorten op de markt, zo heb je donkere en lichte sojasaus. Proef dus de soep tussendoor goed of het niet te sterk wordt qua smaak!
Ik las dit stuk over de bouillon met enthousiasme. Ik maak zelf ook heel vaak ramensoep en vond dit super leuk om te lezen.
Pff wat ziet dat er ook heerlijk uit zeg ! En waarschijnlijk erg lekker zo op een zomeravond tijdens deze hittegolf..
Zelf kijk ik nu lekker thuis achter de airco lekker de folders door hoor ! Bijvoorbeeld op (de spam verwijderd, dank)